somina tua sequere tu sola finem decernis omne fieri potest

tisdag 8 november 2011

blöjtårta, nykurs och hööööst

då var tisdagen här, ny vecka och ny kurs. Känns skönt att sjukdomsläran gick tipptopp, väntar på två resultat till men dessa ska inte vara några problems. Det är så sjukt att man förväntar sig hur en kurs kommer att vara, man hör från tidigare studenter hur svår den är, och omtenta är ett faktum typ. Men vad tusan, det gick ju som på en dans, kanske för att jag lagt ner mer än 40 timmar/vecka. nästan bort emot 50 timmar i veckan, och då lär de ju ska ge resultat också. Är stolt över mig själv!

Helgen har varit superskön, lång helg! ledig från torsdag klockan 12 till måndag 10.30, skööönt! i fredags pyste jag iväg till Bästa Elin Jakobsson för att kika in deras tre veckor gamla(unga) son, hur söt som helst. Så himla fin.. Längtar så tills vi får en liten bebis. Även fast det inte är aktuellt för dagen och inte morgondagen heller så längtar jag. mycket.
Hade gjort en alldeles egen blöjtårta till lilla Edvin och den blev uppskattad :)
god mat och fika fick jag också och massa bebis och förlossningsprat! njöt till fullo.





Igår började en ny kurs, specifik omvårdnad, lärande och kommunikation. skönt med lite praktiskt, ta venprover, sätta perifer venkateter och kateter, infusioner och transfusioner, sugning av luftvägar m.m. så det ska bli skitkul verkligen! Bra på ett sätt att det är träffar i Falun, då blir det inte lika tomt på en gång till våren när jag har 15 veckors praktik. Det blir jobbigt och det tynger mig redan.

Det har hänt så himla mycket den senaste tiden, personer som fått lämnat jordelivet och det är så fruktansvärt orättvist!
Var rädda om varandra, ta hand om varandra och älska varandra! Man vet inte vad morgondagen säger. Det är så sorgligt.

take care, Love L