somina tua sequere tu sola finem decernis omne fieri potest

fredag 21 oktober 2011

omtumlande vecka

det glädjer mig att det är soligt här i karlstad, för aldrig har jag varit så påverkad av vädret inombords som denna vecka. det har varit en helt fantastisk vecka och en ganska grå vecka som väckt massa tankar.
I måndags kom Elin och Mattias lilla Edvin till världen och fick se dess ljus. Har inte sovit så dåligt som jag gjorde natten mellan söndag-måndag på väldigt länge. väntade på sms och sov oroligt och tänkte på bebis hela tiden. Den lilla bebisen som vi pratat om så många gånger var nu här. Så underbart så jag grät när jag fick se underverket, det ljuvaste mina ögon någonsin har skådat! Är så otroligt glad för deras skull, Elin som jag har haft kontakt med under hela utbildningen, ja mer eller mindre varje dag är nu mammaledig, snosar bebis och lagt skolböckerna på hyllan!

Måndag och regnet stod som spön i backen i karlstad. och jag fick en sådan konstig känsla av att jag helt plötsligt blev helt själv. Något jag inte har känt tidigare eftersom jag haft Elin. Känslan kom nog så snabbt över mig för att jag insåg att nu är det på riktigt, lilla pyret var ute! Jag rös i hela kroppen och fick känslan att jag klarar inte det här, kommer inte fixa en distansutbildning själv, då vi gått hand i hand genom allt. ja och nu kommer tårarna. Det är hemskt samtidigt som jag glädjs så mycket. Började redan i måndags av att stå på egna ben, med en hemtentamen i psykiatri! happ, hur ändrar man radavståndet? hittar inte knappen?....ELIN VET :D
Nu ställs jag inför ett ytterligare prov, att klara det mer på egenhand. Tur att det finns andra i klassen som är så otroligt hjälpsamma, och att vi hjälps åt. För har nu italat mig själv att det här fixar JAAAAG!
Låter kanske som att man är så häääär liiiiten som människa att man inte kan någonting själv, men för mig handlar det om kvalitet på kunskapen, man lär sig mer om man får bolla med vänner/kurskamrater flera timmar på connect, tror vi blir bättre sjuksköterskor genom att dela utbildningen med andra. det går inte att sitta helt själv. inte för mig! vill få lite olika perpektiv på saker så man kan vidga sitt tänkande. lätt att annars tänka i ett spår, när det finns flera spår men som man själv inte varit inne på. Andras erfarenheter är något jag också älskar som knyter an till saker.
Känns skönt att lätta sitt hjärta. Under måndagen och tisdagen va halva min kropp hur sprudlande och glad och helst och upprymd medan resterande del va nedstämd och slö.
Ett stort grattis Elin och Tias till eran lilla ögonsten! jag längar efter att få träffa er!
rullade 60 blöjor igår kväll, mer än det säger jag inte, mer än att jag vet att det kommer bli så perfekt!



Hepp det tar sig, några få frågor kvar på hemtentan! Glad jag blir!

Ha en underbar helg alla fina vänner!
PUSS L