somina tua sequere tu sola finem decernis omne fieri potest

onsdag 9 februari 2011

trollspö


skulle jag vilja ha som botade mig från min tandvärk, känner mig otroligt handikappad när jag inte ens knappt får in tandborsten i munnen, eller eller ett finger mellan över- och underkäken eller kan få in en tugga mat. Tog tag i eländet och ringde till folktandvården och fick en jourtid på fredag alt. imorgon em om de får återbesök. jag hoppas på återbesök. är till och med svullen på utsidan av kinden, vad det ska krångla. tur att man har tandförsäkring så det bara är att passera kassan, sånt gillar Lina

dagen har varit lite virrig och lite repitition med p-glukos( för er som tror att det i dagligt tal kallas B-glukos- blodsocker kan uppdatera er ;) lite ny uppdatering så heter det numera plasma glukos, sidär ja nu har du också lärt dig något idag ;P) och subcutana injektioner, insulingivning och teknik samt puls och blodtrycksmätning. Sånt jag redan kan men som man gärna glömmer teorin bakom. Nu gäller det bara att allt sitter inför den praktiska eximinationen, men tar jag det lugnt och tänker efter så ska det nog inte vara några problem, positivt tänk, Yeeeey!

Nu har jag beblandat mig med massa människor som bara klagar, river sig i håret, trätar och klagar och det enda de funderar över är hur DETTA ska gå. Tid är det enda vi har, det handlar bara om hur vi disponerar den, ganska logiskt men en svår uppgift.
behöver nog träffa min syster och Patrik, de är positiva människor som ger energi. viktigt! det smittar av sig : )

jag längtar till våren, varmare luft, vårkläder, kvittrande fåglar och man har en fin tid framför sig med sommar. sen vår är den bästa årstiden jag vet, sommar är absolut inte så tokigt, det är underbart om man får ligga vid stranden och gotta sig när det är 30 grader varmt i skuggan, kan doppa sig när man känner för det. men att jobba i den hettan är inget att föredra, springa i trappor så svetten lackar och höra pensionärer som fryser och gärna skull vilja ha en filt eller en tröja, stänga fönstret när jag själv bara vill riva av mig alla kläder och ta en kall dusch.
kontraster!

Imorgon åker jag och min blåa älskling till H:et, och lämnar dalarna för några dagar och åker till Karlstad hela veckan med hjärtat, det är en hel fantastisk känsla att få åka med på söndag kväll och inte bli lämnad kvar hemma själv, en lägenhetsdörr som slår igen och ensamheten och saknaden känns innan karln ens har hunnit ut genom entrédörren. Då känner jag kärlek till den personen om tankarna och känslorna plötsligt slår på, direkt!

Nu väntar omvandling, enhetsbyte, spädningar, gaser och infusionsdropp på mig, alltså läkemedelsräkning

Loveli