somina tua sequere tu sola finem decernis omne fieri potest

tisdag 8 februari 2011

Falun Dalarna

klockan ringde 04.30 va ovanligt pigg, men somnade som tur var tidigt igår kväll. tvärslockna halv tio igår kväll så jag hann inte se klart spårlöst, tycker det är så bra. ett riktigt emotionellt program som får mig att stortjuta ( lika så extreme home makeover) sjukhuset, eller förlossningskliniken!

vaknade även av en vit syn imorse, 1,5 dm snö och jag skulle åka 17 mil klockan sex på morgonen, kul? plogat? komma försent? köra i diket? krocka? många tankar yrade runt men det gick bra och jag anlände 08.35 utanför högskolan dalarna! Nöjd..

lärorik dag med super härliga lärare, jag fullkomligt ÄLSKAR Monkan! så härligt att ha en helt fantastiskt underbar sjuksköterska som förebild, tänker inte som väldigt många andra hemma på kommun. Helt Amazing!

utförda moment är matning med blåbärsyoghurt( mums eller inte när man har tandvärk som heter duga så jag inte ens kan öppna munnen helt, skit visdomstand, skitskitskit)
tandborstning, bäddning, övre och nedre hygien ( härliga Monkan gapskratta när jag frågade om man skulle tvätta picken först och om han ville ha den till höger eller vänster) hahah, jag dör!
sen har vi arbetat med trycksårsprofylax och förebyggande av kontaktioner, fick ligga nerbäddade med kuddar, rättså skönt faktiskt. va lite småtrött :)
sen har våran grupp skrivit klart grupparbetet om mångkulturell omvårdnad, så jäkla skönt, bara att släppa för några dagar för att sen redovisa det löver connect nästa vecka. har även sammanfattat det viktiga kring våran andning, basal omvårdnad och delgett bästa ElinJ det, Teamwork and I love it! så otroligt värdefullt med en underbar studiekamrat och vän!

imorgon och resten av veckan kommer att bestå av läkemedelsräkning eftersom vi har fått reda på att det är en enda stor tenta under hela studietiden där det krävs 100% rätt, logiskt för det är väl ingen som vill ha mig som ansvarig sjuksköterska som räknar läkemedel fel? Nä, trodde väl inte de.. det blir hur som helst morgondagens göra, torsdagens, fredagens, och helgens. sen närmar sig den stora dagen.. närmare bestämt måndag vecka nio, shit vilken rolig info jag kommer med. bara skola, men det är min vardag, bortsett från min underbara Patrik <3

Nu ska jag krypa ner för imorgon väntar kapillärprover och subcutana injektioner :) spännande och se om man har gjort rätt under alla år

PUSS&KRAM ta hand om er

Loveli <3