somina tua sequere tu sola finem decernis omne fieri potest

lördag 12 juni 2010

Tjejvättern 2010


























har jag klarat av idag 12 Juni 2010! Tjuhu vad jag är stolt och glad över mig själv! Känns faktiskt innerst inne ganska overkligt att jag sulat 10 mil i hårdhårdhård vind som inte gav med sig och att jag kom i mål på en skaplig tid, 4 h och 22 minuter, ska nog vara mer än nöjd med tanke på att jag var som ett bi de tre första milen då hastigheten inte var snabbare än 13-15km/h, just då kändes det ganska värdelöst. Var nästintill helslut efter 7-9 km så jag började fundera redan då vad fan jag gett mig in på, 90 km skylten var inte att leka med, räknade på min sluttid som då skulle bli typ 7 timmar, blev förbannad och trampa i, satt mig långt bak på sadeln, klickade i låset på skorna och höjde volymen, enda chansen försökte jag intala mig själv!
Vinden gav mig nackont och stelhet i övre ryggpartiet, blåste från sidan så man hade fullt shå att hålla i styret, en hel process för att köra om så an inte plöjde ner grannen i diket, inte kul.
Efter att ha trampat, trampat och trampat så svängde vi änligen av vägen som gav oss motvind, dock började den vägen med en lång och brant uppförsbacke, fick en hård stor godis o stoppa i munnen av en man efter vägkanten som man inte skulle bita sönder, för då räcker den ända upp, ganska bra knep, tänkte dock att backen är nog väldigt lång eftersom det var en bautastor sugkaramell..
Väl uppe så var utsikten fantastiskt och lika så vägen, farten blev högre och jag trampade så fort jag orkade och kunde för att trampa ifatt de första tre milen. Tog rygg på en som hade bra fart, men som tillslut inte pallade trycket så jag drog ifrån! kändes starkt!
hittade en ny att ta rygg på som åkte relativt snabbt, 30-32 km/h som jag låg efter ca 2 mil o pumpa, hon vek hon också så det svischade förbi en annan köna som jag drog efter, Bra det där att jaga! får horn i pannan direkt!
håll en fart på 35-40km/h, här går det undan!
åkte 3 mil på 1 h och 10 min, så det kände skönt med tankte på starkten, uä!
fick hoppet tillbaka ganska snabbt när farkten ökade och fick tanken och känslan tillbaka att det kan gå riktigt bra, hade en förhoppning om att komma imål under 4 timmar ( utan vidmotstånd) tänkte där ett tag att det går! och satte mig långt bak på sadeln igen och strampa ner hälen, trycka och dra, det funkade.
tappade könan några enstaka gånger men kom ifatt några gånger, sen drog hon igen, men kämpade på in i det sista! Ville helst komma imål under 4 h 22 minuter ( Morfar chansade på att jag kommer imål på 4, 22, så jag tänkte att det ska jag fan imejen ta) Kom dock imål på 4.22, säker farbror att chansa rätt! Ganska kul om man tänker efter! Haha, igentligen helt otroligt!

Målet var efterlängtat, fick en superdupersöt rosa cykel kring halsen av min älskade mamma och en ros av Farmor&farfar, gulligt och man kände att man gjort något av en prestation.
Tittar till och så har jag mikrofonmannen på sidan om mig, fick prata inför hela Tjejvättern tjejerna, kul med lite hällefors dialekt;D

Hade tur som inte fick punktering. Tänkte på det kvällen innan att jag inte ens äger en cykelpump som passar min ventil? Har ingen slang heller, tänkte åka till Mickes igår o köpa såntdär man kan spruta in i däcket, men visste inte om det fungerade på cykel, så jag släppte det, faktiskt. Fick reda på sen att några saboterat och lagt ut nubbar på körbanan så över 400 tjejer fick punktering pågrund av det, blir så jävla förbannad! Men är glad att jag slapp både punktering och krock!

Nu är det en glad, lycklig oh stolt L som ska krypa till kojs för jag känner mig som en fullkompligt utslagen björn! men jag gillar´t!

Tjejvättern 2011? Den som lever får se, tyckte iallafall det var riktigtriktigt kuuuuuuuuuul! Halva tjejklassikern är gjord och nu väntar bara tjejsimmet och tjejlidingöloppet och det är sååååå kul!

Loveli