somina tua sequere tu sola finem decernis omne fieri potest

fredag 7 oktober 2011

Fredag och Käääär

Hej alla fina människor där ute.
skönt att det är helg snart, några timmar kvar. inte för att jag ska ligga på latsidan och bara slappa och göra som jag vill, så är det endå skönt med lite andra rutiner än vardagsrutinerna här på bellevuegatan. Har endel att göra i helgen, måste försöka strukturera upp allt som ska göras " att göra listor" älskar jag!
och ännu mer älskar jag när man får bocka av och man ser hur listan snart tar slut.

Gårdagen va väldigt väldigt konstig. konstig känsla av få vara med om en oduktion. en död människa som man undersöker invändigt med alla organ. Att fixa lukter än inte min starkaste sida så va nervös över att jag skulle flippa ur och spy rätt ut, av den här klassiska "lik" lukten som många tyden verkar känna igen, men hur många har igentligen känt lik lukt? Den enda lukten som ligger nära likdoften som jag och min kära pojkvän känner igen är när grannkärringen har varit ut i trapphuset och vänt. det är obeskrivligt! en såndär doft så man håller andan och springer upp till andra våningen(där vi bor) för att det känns som man ska dra ner odören i lungorna och förgiftas och dö. ungefär så. Det lukta inte ens lik igår, det lukta inälvor och silkens slaktbod. uppfläkad flådd älg. så jag försökte väl tänka på det, men det blir ganska oetiskt när det faktiskt ligger en människa på plåtbritsen.
det kändes liksom som sabotage av kroppen. och jag fick inte känslan av att det är värdigt, även fast det SKA vara det, men hur kan det vara värdigt att plocka ur allt i kroppen och skära i väldigt många organ? Men det måstes, vid många dödsfall. men jag kommer med all säkerhet nu så här efteråt, med lite distans att inte tillåtas obduceras.

Nog om detta, det var intressant endå men väldigt mycket som gick emot på något sätt. Ett tillfälle som jag aldrig kommer att tillfrågas få uppleva igen troligen.
Meeen, nu är det gjort. och jag är glad över att jag klarade det!
:)

Den här dagen består av plugg hela dagen. Unnade mig en liten paus nu bara för att skriva av mig lite, av allt man har i huvudet. Diabetes och hypothyreos står på schemat, likaså att komma på gynekologi föreläsningen, sen får vi se vad klockan hamnar på efter det. I eftermiddag åker vi mot Hällefors för lite mys med respektive familj, god mat och mys och givetvis plugg..

Ha en underbar Fredag
PUSS